Lucky Luke in 120.000 post-its in Antwerpen

Lucky Luke in 120.000 post-its in Antwerpen

13/12/2013 Lucky Luke in 120.000 post-its in Antwerpen

Na de vele positieve reacties van buurtbewoners en passanten stunt Ballon Media ook dit jaar met een groot gevelproject! Op vrijdag 13 december kleven de scholieren van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen met maar liefst 120.000 gekleurde post-its een gigantisch portret van Lucky Luke op de gevel van het kantoorgebouw waarin Ballon Media huist, op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen.

Scholieren blijven plakken
Na de positieve reacties van vorig jaar is het draagvlak bij de leerkrachten van het Koninklijk Atheneum Antwerpen dit jaar nog vergroot. Zo zullen dubbel zoveel leerlingen uit de eerste graad deelnemen aan dit project dat kadert in de ontplooiing van hun artistieke talenten.

Startschot voor Stripgidsfestival Turnhout
Waarom Lucky Luke? Het personage van de Vlaamse tekenaar Morris staat dit jaar centraal op het Stripgids Festival Turnhout. Op vrijdag 13 december zal in een recordtijd een stopmotion-filmpje van het gevelproject worden ingeblikt dat ’s avonds tijdens het openingsgala van het festival wordt vertoond.

Het festival gaat door op 13, 14 en 15 december in de Warande in Turnhout en staat helemaal in het teken van Lucky Luke en het Wilde Westen. Op 14 december opent een grote tentoonstelling over Lucky Luke, die loopt tot 19 januari. Bezoekers kunnen helemaal opgaan in het universum van de eenzame cowboy en voor het eerst in decennia tijd kan de ware liefhebber originele platen zien van Morris. Het festival en de tentoonstelling zijn gratis.

Warm buurtproject
Met dit project willen Ballon Media, de ‘medebewoners’ van het gebouw waar de uitgeverij kantoor houdt en de leraren en leerlingen van het Koninklijk Atheneum Antwerpen samen een warm signaal geven in de eindejaarsperiode om de sociale cohesie te versterken en de buurt in een positief daglicht te stellen. De Stad Antwerpen steunt en sponsort dit project mee.

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS