Servais’ Orval wint Gabriël-prijs

Servais’ Orval wint Gabriël-prijs

02/05/2011 Servais’ Orval wint Gabriël-prijs
De Gabriël-prijs 2011 voor het beste christelijke stripverhaal in het Nederlands gaat naar Jean-Claude Servais voor het afsluitende deel van zijn tweeluik ‘Orval’. Juryvoorzitster Elise Béliard roemt de stripauteur uit de Gaumestreek: “Servais blijft trouw aan zijn handelsmerk. In een prachtig tweeluik vertelt hij de geschiedenis van de benedictijnenabdij van Orval, haar hoogdagen en haar verval, in de twee landstalen.”

Hoogdagen en verval van de abdij van Orval
In ‘Orval’ schildert Jean-Claude Servais aan de hand van welgekozen episodes uit de geschiedenis het portret van een religieuze orde die streeft naar authenticiteit, maar ingehaald wordt door wereldse schandalen. Tegelijk doet Servais ook het relaas van twee mannen die mijlenver van elkaar staan, maar van wie lot hen samenbrengt in de Abdij. Het virtuoze tekenwerk maakt van dit verhaal een fresco van een ongeziene schoonheid. ‘Orval’ is het nieuwste album van de 54- jarige Servais die, buiten een ongeëvenaard realistisch tekenaar en natuurliefhebber, ook een fantastische verteller is. Dat bewijst hij al meer dan een kwarteeuw.

CRIABD?
CRIABD, voluit Centre Religieux d’Info et d’Analyse de la BD, is een internationale vzw die de verspreiding van het Evangelie via stripverhalen stimuleert. Broeder Roland Francart leidt de vereniging al meer dan 25 jaar vanuit het Brusselse Sint-Michielscollege. Daar herbergt CRIABD onder meer een stripbibliotheek met meer dan tweeduizend religieus getinte titels. Elk jaar reikt CRIABD de Gabriël-prijs waarmee ze het beste christelijke stripalbum van het afgelopen jaar bekroont. Meer info op kathostrip.wordpress.com.

Meer info?
Vincent Kemme, CRIABD
Espenveldstraat 25

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS