Ballon Media Sales bundelt Nederlandstalige stripverdeling

01/01/2011. Ballon Media Sales. Ballon Media Sales bundelt Nederlandstalige stripverdeling
Vanaf 1 januari 2011 bundelen de nv’s Ballon Media en SDL Caravelle de krachten. In de vorm van een economisch samenwerkingsverband (ESV) zetten de twee bedrijven een gezamenlijke exploitatiestructuur op voor hun activiteiten als boekenverdeler in Vlaanderen en Nederland. De nieuwe entiteit brengt een structurele en rendabele oplossing voor de verdeling van de strips en kinderboeken van een rijtje topuitgevers.

Ballon Media Sales
Ballon Media (ter hoogte van 70%) en La Caravelle (ter hoogte van 30%) gaan een economisch samenwerkingsverband (ESV) aan: Ballon Media Sales. Met die nieuwe entiteit versterkt Ballon Media zijn positie in het Nederlandstalige striplandschap. Van krantenwinkel over supermarkt tot stripspeciaalzaak: voortaan treedt de nieuwe structuur op als exclusieve aanbieder in Vlaanderen en Nederland van een rijtje gerenommeerde uitgeverijen van strips en kinderboeken:

- Ballon Comics (Jommeke, K3, Flikken…)
- Blake & Mortimer
- Casterman (Kuifje, Alix, Corto Maltese…)
- Daedalus (Aquablue, Zang van de Vampiers, Travis…)
- Dargaud (XIII, Murena, De Schorpioen…)
- Dupuis (Largo Winch, De blauwbloezen, Robbedoes & Kwabbernoot…)
- Glénat (Samber, Albert & Co, Dragonball…)
- Graton (Michel Vaillant)
- Kana (Death Note, Naruto, Bleach…)
- Le Lombard (Thorgal, Alfa, IR$…)
- Lucky Comics (Lucky Luke, Rataplan…)
- Marsu Productions (Guust Flater, Marsupilami, Natasja…)
- 12Bis

Stabiele stripverdeling
Het nieuwe samenwerkingsverband brengt stabiliteit in een markt waarin Franse en/of Franstalige uitgeversgroepen een prominente plaats innemen. Toch was de rentabiliteit van hun Nederlandstalige stripcatalogus sinds jaar en dag een zorgenkind. Met een professionele en brede commercialisering wil Ballon Media Sales die exploitatie toespitsen op de lokale markteigenheden en haar verder ontwikkelen. Het zet daarvoor een gespecialiseerd verkoopteam in van tien personen. De bundeling van krachten biedt de garantie op een rendabele en dus duurzame toekomst voor de Nederlandstalige strips van de betrokken uitgeverijen.


Alexis Dragonetti,
Afgevaardigd bestuurder

Ballon Media België

Franklin Rooseveltplaats 12
2060 Antwerpen - België
T. +32 (0)3 294 15 00
F. +32 (0)3 294 15 01
E. info@ballonmedia.com

BTW BE 0425 148 327
© 2011 Development by BrainSolutions | Powered by KenticoCMS