G.Raf Zerk 22 Speel niet met de dood

Beschrijving

G. Raf Zerk: geen doodse reeks!

Toen Marc Hardy en Raoul Cauvin in 1986 besloten met een nieuwe reeks te starten, kozen ze niet het makkelijkste onderwerp. De opzet van de reeks is niet min: proberen om je lezers met een zo gevoelig onderwerp als de dood aan het lachen te brengen.
G. Raf Zerk is intussen al haast twintig jaar grafdelver en de gasten op zijn kerkhof zijn erg down to earth wat betreft hun dagelijkse bezigheden. De bezoekers (maar dat zijn er zelden veel) zijn dan weer helemaal in de war wanneer ze vriend Hein daar zien rondlopen. Die confronteert ze namelijk steeds met de enge gedachte dat ooit een dag de laatste zal zijn.
"G. Raf Zerk" is een klassieker. De soms wrange maar nooit boosaardige galgenhumor spreekt een nog steeds groter wordend publiek aan.

De auteurs

Marc Hardy gaat helemaal op in zijn werk! Je kunt hem soms op de meest lugubere begraafplaatsen treffen waar hij voor "G. Raf Zerk" schetsen zit te maken. Marc is een virtuoze tekenaar die zich net zo goed thuis voelt in de zwartwittechniek als in het full-colourspel. Helemaal in zijn nopjes is Marc wanneer nieuwe scenario's binnenlopen van Raoul Cauvin. Dan gaat hij er vol tegenaan. De briljante en veelzijdige scenarist die Raoul is, slaagt er op verbazingwekkende wijze in met zijn genereuze humor steeds mensen aan het lachen te brengen met een onderwerp waar ze eigenlijk van gruwelen. De grafdelvers hier vaak echte hofnarren spitten alle clichés over de mens zes voet onder de grond maar halen onze kleine kantjes en onze grote gebreken voortdurend boven. Zo merken ook vele doden na hun dood nog dat we eigenlijk in een consumptiemaatschappij leven waarin je wordt afgerekend op je bezittingen.

Productspecificaties
Hoofdreeks: G.Raf Zerk
Categorie: Strips
Afmetingen: 213mm x 292mm
Uitgever: Dupuis
Serie: G.Raf Zerk
EAN: 9789031426423
Uitvoering: Softcover
Pagina's: 48
Verschijningsdatum: 02/03/2005
Prijs: 7,95€