Siegfried 1 Siegfried deel1

Beschrijving

Siegfried, een vrije bewerking van de Nibelungensage die Wagner de inspiratie gaf voor een van zijn mooiste opera’s, is een hoogtepunt van heroïc-fantasy. Deze boeiende strip grijpt terug op de oude traditie van mythen en legenden. Het eerste deel van deze schitterende trilogie van Alex Alice, de begenadigde auteur van Het Derde Testament, vertelt de kinderjaren van Siegfried, de halfgod die te midden van de wolven werd grootgebracht door de Nibelung Mime. Met dit eerste deel plaatst de serie zich direct in het topklassement van de 9e kunst.

Siegfried is het evenement van het jaar 2007. Met dit op de Nibelungensage gebaseerde verhaal verwelkomt Dargaud een grootmeester van de stripkunst: Alex Alice, auteur van de bij Glénat gepubliceerde serie Het Derde Testament. Siegfried werd geboren uit de liefde tussen een mens en een Walkure. Onwetend van het bestaan van mensen en goden, wordt hij opgevoed door Mime, één van de laatste Nibelungen die ver van de mensen in een somber woud leeft. Siegfried groeit op in eenzaamheid en moet voor Mime allerhande klusjes opknappen. Hij krijgt alleen vriendschap van een troep wolven. Maar na verloop van jaren wil de jongeman zijn echte ouders leren kennen en gaat hij op zoek naar de mensen. Oppergod Odin wil, net als Mime, dat Siegfried de strijd aanbindt met Fafnir, de enorme draak die in het binnenste van de aarde woont en die het Rijngoud bezit.

De Ring der Nibelungen is een Germaanse en Noorse sage die Richard Wagner heeft gebruikt voor zijn gelijknamige operareeks. Deze mythe is een van de belangrijke bronnen van de hedendaagse literatuur. Ook de Lord of de Rings van J.R.R. Tolkien is er rechtstreeks aan ontleend.

De auteur

Alex Alice heeft het diploma van de European School of Management op zak. Het eerste deel van de serie Het Derde Testament (met co-scenarist Xavier Dorison) kwam uit toen hij nog studeerde. Het vierde en laatste deel van deze serie verscheen in 2004 en met 250.000 verkochte exemplaren is Het Derde Testament intussen een bestseller geworden. De sterke en buitengewoon doeltreffende tekenstijl van Alex Alice doet denken aan die van Loisel en Mathieu Lauffray.)

  • Na Het Derde Testament nu het volgende grote heroïc-fantasy avontuur getekend door Alex Alice.
  • Een driedelige hedendaagse versie van een van de oerverhalen van de fantasy.

 

Productspecificaties
Hoofdreeks: Siegfried
Categorie: Strips
Afmetingen: 242mm x 318mm
Uitgever: Dargaud
Serie: Siegfried
EAN: 9789067939614
Uitvoering: Softcover
Pagina's: 72
Verschijningsdatum: 21/11/2007
Prijs: 17,95€